Дестинации

АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ

Екскурзия АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ - 10 дни/ 9 нощувки/ 9 закуски/ 4 вечери
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
АВСТРИЯ - ГЕРМАНИЯ – ЛИХТЕНЩАЙН - ИТАЛИЯ
София – Кран - Ватенс - Инсбрук - Залцбург - Мюнхен - Щутгарт - Хайделберг - Шварцвалд - Гутах - Фрайбург - Колмар - Европа парк - Вадуц - Верона - Загреб - София

10 дни/ 9 нощувки/ 9 закуски/ 4 вечери


от 1425.00 лв.

 


    ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА АПРИЛСКАТА ВАКАНЦИЯ 2023 Г. 

Програма
1 ден София - Любляна
Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. "Ал. Невски". Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Пристигане вечерта в словенското градче Кран. Настаняване в хотел. Вечерна разходка. словенската столица Любляна. Разходка из центъра на града. Нощувка.
2 ден Кран – Ватенс - Инсбрук
Закуска. Отпътуване за Австрия и областта Тирол. Първа спирка във Ватенс и посещение на уникалния музей на кристалите Сваровски. Предстои ви една фантастична разходка из това подземно вълшебство от кристали, разположено в 14 зали в пещера, където можете да стъпнете на ледената пътека и да посетите магазина, който е най-големият Сваровски център в света. Пристигане в Инсбрук - столицата на областта Тирол. Пешеходна разходка - Старият град, площад Мария Терезия, от който се открива незабравима гледка към връх Нордкете (2 334 м), Кулата Щадтурм, която е част от сградата на старото Кметство, Голденес Дахл (“Златният навес”), Хелблингхаус с интересна фасада в стил рококо, Катедралата Св. Якоб. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.
3 ден екскурзия до Залцбург
Закуска. Еднодневна екскурзия до Залцбург - градът на Моцарт. Начало на туристическата програма в Залцбург: историческият център (UNESCO), крепостта Хоензалцбург, Капителплац, Резиденцплац, Моцартплац, Гетрайдегасе с къщата на Моцарт, градините на Мирабел. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден Инсбрук – Мюнхен - Щутгарт
Закуска. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на провинция Бавария. Пристигане в късния следобед. Пешеходния тур из старата част на града – Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе. Свободно време за разходка по търговската улица Театинерщрасе. Продължаване за Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителите на областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден Щутгарт – Хайделберг - Шварцвалд
Закуска. Посещение на музея Мерцедес, открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най – старата в света фабрика за автомобили, основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила, както и първият от 1885 г. мотор и първият модел Мерцедес от 1902 г. Свободно време в центъра на града за разходка и магазини. Отпътуване за Хайделберг, известен с най – стария университет в Германия. Обиколката на Хайделберг започва от Марктплац пред сградата на Кметството. Разглеждане на града, спасил се от въздушните атаки по време на Втората световна война и запазил непокътнати сгради от Средновековието и ранния Ренесанс. Посещение на замъка Хайделберг - една от най – красивите готическо – ренесансови сгради в Германия. Продължаване за хотела, разположен в курортно селище в района на Шварцвалд. Вечеря. Нощувка.
6 ден екскурзия до Гутах - Фрайбург – Колмар
Закуска. Екскурзия до Гутах и посещение на Етнографския музей, в който могат да се видят стари къщи от различни векове, дворове, пълни с домашни животни, дъскорезници и стари занаятчийски машини, задвижвани от водата. Следваща спирка във Фрайбург – вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града. Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и магазини. Продължаване за Франция и за китното градче Колмар, което се слави с характерната елзаска архитектура на по-старите си квартали и с традициите в производството на вино и елзаската кухня. Посещение на високата над 70 метра готическа Катедрала Свети Мартин, Доминиканската църква от 13 век и величествената Францисканска църква с орган и изрисуван дървен таван. Разходка из калдаръмените улички на града и разглеждане на бюргерските къщи от Средновековието и Ренесанса с отлично запазен уникален вид. Акцент в панорамата са Адолфхаус ( 1350), митницата и удивителната къща със стоте глави (1609), поразяваща с фасадата си от човешки лица и маски. Връщане в хотела. Нощувка.
7 ден екскурзия до Европа Парк
Закуска. Отпътуване за ЕВРОПА ПАРК. Пристигане и време за забавление в този вълнуващ фантастичен свят за малки и големи, представляващ обединения континент, един от най – посещаваните и един от най – големите увеселителни паркове в Германия с площ от 700 000 m². Повече от 100 атракции и 11 шоу-представления се намират в 15 тематични области, от които 11 с имена на държави от Европа. И така, Европа не е просто място на картата, тя оживява в сърцата на гостите. Връщане в хотел в хотела. Нощувка.
8 ден Вадуц – Верона
Закуска. Отпътуване за Италия. Попътна спирка във Вадуц - столицата на Княжество Лихтейнщайн – съвършенството на миниатюрите, царството на банките и пощенските марки. По желание панорамна разходка с влакче. Пристигане вечерта в региона Венето. Настаняване в хотел в района на Верона. Нощувка.
9 ден Верона - Загреб
Закуска. Туристическа програма във Верона – „Вратата на Италия”. Начало на пешеходната обиколка - площад Бра, свързан с елегантната и живописна улица Мацини, древноримският амфитеатър Арена ди Верона, площад Ербe с колоритния пазар, площад дей Сеньори, къщата на Жулиета. Отпътуване за Хърватска. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
10 ден Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 20.00 ч. на първия ден на Великден.

 

Цената включва:
  • транспорт с автобус
  • 9 нощувки със закуски в хотели 3*** /настаняване в двойни и тройни стаи/, от които 1 – в Кран, 2 – в Инсбрук/околности, 1 – в Щутрарт, 3 – в курортно селище в района на Шварцвалд, 1 – в района на Верона, 1 – в Загреб
  • 4 вечери
  • водач от агенцията
  • туристическа програма
  • всички екскурзии, предвидени по маршрута
  • мед. застраховка с покритие 10 000 EUR
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма
  • градски такси в хотелите – 1-2.60 EUR на турист на ден /заплащат се директно на рецепцията в хотелите/
  • повишение на горивни транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/
Други:
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи
    Необходими документи: валидна лична карта
    За туристи ненавършили 18 г.: копие на нотариално заварена декларация - съгласие за пътуване в чужбина, заверена от двамата родители /представя се при внасянето на трета вноска).
    Използвани транспортни средства по програмата: • автобус•
    Начин на плащане: плащане на 1-ва вноска от 200 лв., 2-ра вноска – 400 лв. до 17.01.2023 г., доплащане – до 02.03.2023 г.
    За информация предоставяме следните музейни такси: Информация за музейни такси: Залцбург: Къщата на Моцарт – 12.00 EUR – за възр., 3 EUR за ученици между 15 и 18 г., Крепостта Хоензалцбург – 10.30 евро, деца 06-14 г. – 5.90 EUR; Фрайбург: Катедралата – вход свободен, кулата – 2 EUR възрастен/ 1 евро ученици; Щутгарт: музея на Мерцедес – дневен билет за деца до 14 г. – безплатно, за групи над 10 ученици 15 г.- 17 г. – 6.00 ЕUR, възрастни – 12 EUR, Гутах – Етнографския музей – 4 EUR – цена за група от ученици до 17 г., доплащане за местен екскурзовод – 2.00 EUR, възрастни – 10 EUR, Eвропа парк – ~40.00 EUR – цена за ученическа група, Вадуц - влакче във Вадуц – 8 CHF – при група от 15 туриста, индивидуален билет 11.00 CHF, деца до 16 г. – 5.00 CHF, Верона - Къщата на Жулиета – 6.00 EUR – възрастни, 4.50 EUR за групи от минимум 20 души, Парк-музей Сваровски – 23.00 EUR-за възр., за деца 06-17 г. – 7.00 EUR; Хайделберг - Замъкът Хайделберг – за възрастни 9.00 EUR, за групи ученици 4.50 EUR, доплащане за аудиогид /цена за група мин.20 туристи/ – 5.40 EUR; Инсбрук - кулата Шадтурм – 5.00 EUR, деца – 2.50 EUR, Голденес Дахл – безпл.; вход за музея – 5.00 EUR, ученици, възр. над 60 г. и групи от мин. 10 тур. - 2.50 EUR.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“ /по желание/: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е12200



Powered by webdesign