НОВА ГОДИНА в СЪРБИЯ и град ВЪРШАЦ - ВЪВ ВИНОТО Е ИСТИНАТА! У вину je истина! Включени две празнични вечери и неограничено количество напитки! Собствен транспорт! СТОП продажби-изчерпани места!

Екскурзия НОВА ГОДИНА в СЪРБИЯ и град ВЪРШАЦ - ВЪВ ВИНОТО Е ИСТИНАТА! У вину je истина! Включени две празнични вечери и неограничено количество напитки! Собствен транспорт! СТОП продажби-изчерпани места!
 - 4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 2 празнични вечери/ 1 обикновена вечеря
НОВА ГОДИНА в СЪРБИЯ и град ВЪРШАЦ - ВЪВ ВИНОТО Е ИСТИНАТА! У вину je истина! Включени две празнични вечери и неограничено количество напитки! Собствен транспорт! СТОП продажби-изчерпани места!
НОВА ГОДИНА в СЪРБИЯ и град ВЪРШАЦ - ВЪВ ВИНОТО Е ИСТИНАТА! У вину je истина! Включени две празнични вечери и неограничено количество напитки! Собствен транспорт! СТОП продажби-изчерпани места!
София – Вършац – Манастира Месич – София

4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 2 празнични вечери/ 1 обикновена вечеря


от 495.00 лв.

 


  Потопете се в атмосферата на празника и  станете част от  една прекрасна бохемска приказка. Ако искате да разберете кой  път води до истината, това е пътя за Вас ! А защо ВЪРШАЦ? Тук и вятърът духа с аромат на грозде и вино…
  Вършац
  е едно от най - хубавите банатски градчета, където се сливат
  Панонската низина и Вършачката планина. Ще видите Делиблатските пясъчни дюни известни още като „Европейската Сахара“. Характерни за района са хубавото грозде и лозови масиви, които се отглеждат в тази област още от XV в.

            Преди Втората Световна война  във Вършац е имало повече от 1000 изби. Във Вършачките изби се е пиело на час и метър. Входните такси от динар или два, са заплащани, за да се пие един или два часа. Ако се е пиело на метър, това е означавало, че чашите са били подреждани една след друга в дължина от един до два метра. Хората са изключително приветливи, добронамерени, красиви и горди с традициите си. Според една стара легенда, всеки, който отраснал е отраснал и обича лозята казва: „Не мога да разбера хората, които продават виното, защото не знам за тези пари какво по-умно може да се купи“. Сред многото качествени вина, произведени в региона най – хубави са Мускат отонел, Шардоне, Пино Бианко Рейн, Ризлинг. Да станем, да се усмихнем, да вдигнем тост и да си кажем наздраве! Нека заедно да влезем със замах в Новата 2021 година!
Програма
1 ден /30.12.2022 г./ София – Вършац
Отпътуване в посока Калотина – Ниш – Смедерево. Пристигане във Вършац, един от най-старите и най-красивите автентични градове във Войводина. Разположен на ръба на Панонската равнина, по склоновете на Вършац планина, той впечатлява със старинната си архитектура под влияние на унгарската култура. Настаняване в хотел SRBIJA VRSAC – 3*** (www.hotelsrbija.rs). Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
2 ден /31.12.2022 г./ Вършац
Закуска на шведска маса. Пешеходна обиколка на града, която включва Градския музей Конкордия /разглеждане отвън/, Дома на владиката „Владичански двор“, проектиран в стил барок /разглеждане отвън/, минаване покрай сградата на Кметството и посещение на Съборната църква. Това е най – старата църква в града, строена от 1728 до 1785 г. с една от най – красивите дърворезби от този период. Ще можете да видите градския площад Св. Николай и старата аптека от XVIII в, известна като „аптеката на стълбите" и наричана още „При Спасителя“, неоготическия римокатолическия храм Св. Герхард, който е сред обектите, които заслужават вашето внимание. По желание – посещение на местната винарна за дегустация на различни марки местно вино, съчетана с малки хапки сирена. Когато се отпие това вкусно вино, поверието гласи, че след 5 различни марки, изпробвани в навечерието на Новата година, се проговаря сръбски. Е да видим дали е така? С танцова стъпка и широка усмивка, денят продължава с подготовка на празничната вечер. Новогодишна вечеря с богато меню на шведска маса, неограничено количество местни безалкохолни, алкохолни напитки, шампанско, жива музика до зори и празнична томбола! ЧЕСТИТА НОВА 2023 ГОДИНА! Srećna Nova godina!
3 ден /01.01.2022 г./ Вършац – манастира Месич
Късна разточителна закуска до 11.00 ч. По желание - възможност да отидете с личния си автомобил до манастира Месич, за да запалите свещички и да се помолите за здраве и благоденствие. Свободно време за разходка /прошетка на сръбски/. Вечеря - реприз на 01.01.2023 г. на шведска маса с неограничено количество местни безалкохолни, алкохолни напитки и жива музика.
4 ден /02.01.2023 г./ Вършац - София
Закуска на шведска маса. Отпътуване за България. Пристигане - вечерта.
Цената включва:
 • 3 нощувки със закуски в хотел SRBIJA VRSAC 3***
 • 1 обикновена вечеря на меню на 30.12.
 • Новогодишна вечеря на швеска маса с неограничено количество алкохолни на 31.12.2022 г.
 • безалкохолни напитки местно производство, шампанско, жива музика и томбола
 • Празнична вечеря – реприз на 01.01.2023 г. на шведска маса с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика
 • водач от агенцията
 • туристическа програма във Вършац
 • градска такса
 • мед. застраховка с покритие 5000 EUR
Цената не включва:
 • музейни такси
Други:
  Доплащане за: единична стая – 285 лв.
  медицинска застраховка за туристи над 65 г. – 5.00 лв.
  посещение на местна винарна за дегустация на различни марки местно вино, съчетана с малки хапки сирена – 10.00 EUR *заявява се и се заплаща на място на екскурзовода/.
  Намаление за: дете до 9.99 г. с 2-ма възрастни в стая – 170 лв.
  ползване на собствен транспорт – 100 лв.
  Парична единица на Сърбия: DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 116 DIN)
  Описание на хотел Hotel Srbija *** – Vrsac, Srbija
  http://www.hotelsrbija.rs: Местоположение: Хотел „SRBIJA" се намира в сърцето на град Вършац и предлага комфортно настаняване за една пълноценна почивка или бизнес пътуване. Настаняване: Хотелът разполага със 78 стаи, от които 35 комфортни и останалите стандартни стаи, и 8 апартамента, обзаведени с всички съвременни удобства. Услуги: Безплатна интернет връзка в стаите и общите помещения, фризьорски салон.
  Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи /общо собствен и организиран транспорт/.
  Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
  Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
  Начин на плащане: депозит – 200 лв., доплащане - до 30 дни преди отпътуване.
  Използвани транспортни средства по програмата: • автобус


Оферта № Е12186Powered by webdesign