ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта! Има жена за комбинация!

Екскурзия ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна 
програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта! Има жена за комбинация! - 9 дни / 8 нощувки със закуски в хотели / 4 вечери
ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна 
програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта! Има жена за комбинация!
ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна 
програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта! Има жена за комбинация!
ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна 
програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта! Има жена за комбинация!
ОСТРОВ СИЦИЛИЯ! Десет причини да се влюбиш! Обиколна 
програма, самолет! Възможност за круиз до остров Малта! Има жена за комбинация!
София - Бари - Вила Сан Джовани (ферибот) - Месина - Чефалу - Палермо - Монреале - Агридженти - Пиаца Армерина - Сиракуза - ферибот - Ла Валета (остров Малта) - Сиракуза - Катания - Етна - Таормина - Месина - ферибот - Вила Сан Джовани - Бари - София

9 дни / 8 нощувки със закуски в хотели / 4 вечери
от 1435.00 лв.

 


   Чувайки за Сицилия, сте на крачка от едно незабравима любов. Гледките, с които островът съблазнява, предизвикват вашето любопитство, за да го опознаете. Просто трябва да пристигнете и да се оставите в капана на неговия неустоим чар. Има толкова много Сицилии, колкото и толкова видове любови, или дори повече, така че можете да си измислите своята и да се присъедините към легиона на влюбените, които още от финикийските времена са копнели за морския бриз с аромат на сол и широки хоризонти на безкрайна красота. Това е най-непредсказуемия остров в Италия, който завладява с шумното гостоприемство на градовете си, с разкошното присъствие на дворците си, с нешлифования си естествен  чар и със своята екзотика - микс от средиземноморски аромати. Ако искате да се насладите на всичко в едно, това е вашата дестинация!

  Освен това можете да посетите и остров Малта. Малта е островна държава, разположена на архипелаг в центъра на Средиземно море. Въпреки, че географски погледнато Малта е част от Африка, в културно - историческо отношение  тя винаги е била неразделна част от Европейския континент. Редица цивилизации са оставили своя отпечатък върху развитието на островната държава, но най-значимо е влиянието на Християнския орден на рицарите на Малтийския орден. По тяхно време островът се урбанизира и изникват прекрасните барокови сгради, които днес привличат хиляди  туристи.
Програма
1 ден София - Бари
Полет на авиокомпания RYAN AIR от София в 09.35 ч за Бари. Кацане в 09.55 ч. Трансфер до хотела. По възможност ранно настаняване, в другия случай след 14.00 ч. Свободно време за посещение на Катедралата на Бари, в която в гробница под олтара се намират мощите на Св. Николай. Нощувка.
2 ден Вила Сан Джовани - ферибот - Месина - Чефалу
Закуска. Присъединяване към групата, пътуваща по автобусната програма около 10.30 ч. Отпътуване за областта Калабрия за фериботната връзка Вила Сан Джовани - Месина(Сицилия). Пристигане в Месина. Кратка спирка в този живописен град, разположен терасовидно на бреговете на Месинския пролив. Градът води началото си от епохата на гръцката колонизация, когато е създаден като колония на име Занкле. Днес спомен за богатата история на града са Катедралата, тевтонската църква Дева Мария, фонтанът на Орион, фонтанът на Нептун, както и живописната ботаническа градина. Отпътуване за Чефалу. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Чефалу - Палермо - Монреале
Закуска. Посещение на най-красивата арабо-норманска катедрала от XII в., в която са се запазили най-старите мозайки в Сицилия. Отпътуване за Палермо - столицата на Сицилия, разположена в т.нар. долина Златна Раковина (Conca d’Oro). Пристигане и начало на туристическата обиколка: Катедралата с гробниците на норманските крале, Палатинската Капела в Двореца на Норманите, църквата Сан Джовани на отшелниците, Площад Белини, Площад Претория, църквата Ла Марторана (XII в). Продължаване за Монреале („Кралският връх”)- едно от археологическите чудеса на Средновековието. Посещение на Катедралата - едно от най-великите сътворения на християнското изкуство с великолепно запазени мозайки (XII в. и XIII в).Връщане в Палермо. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Палермо - Агридженто
Закуска. Свободно време в Палермо. Отпътуване за Агридженто (UNESCO). Посещение на Долината на храмовете в Агридженто - Храмът на Юпитер, Храмът на Херкулес и най-добре запазеният гръцки храм - Храмът на съгласието (Конкордия), посещение на Елинско - римския квартал (IV в. пр. Хр.) - внушителен градски комплекс, даващ представа за организацията в древния град. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден Пиаца Армерина - Вила Романа дел Казале - Сиракуза
Закуска. Отпътуване за Сиракуза. Спирка за посещение на Вила Романа дел Казале (III – IV в. пр. Хр.) (UNESCO) - почти IX века дом на богата и могъща фамилия, а днес атракция с много добре запазени мозайки. Продължаване за Сиракуза - един от най-старите градове. Туристическа програма: Гръцкият театър, пещерата „Ухото на Дионисий”, Римският амфитеатър, посещение на Стария град, разположен на остров Ортиджа – Храмът на Аполон, Храмът на Атина, Катедралата, фонтанът Аретуза. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден Екскурзия до остров Малта и Ла Валета (по желание)
Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до остров Малта.Рано сутринта отпътуване с бърз ферибот от Поцало до Ла Валета. Туристическа обиколка на Ла Валета. Градът, създаден от рицарите на Малтийския орден, грабва посетителите със своята старинна атмосфера и красиви архитектурни паметници. Следа от присъствието си тук са оставили финикийци, гърци, картагенци, римляни, византийци, араби и накрая рицарите на Св. Йоан. Обиколката на Валета включва градините Горна Барака, откъдето се открива чудесна гледка към пристанището на града. Посещава се и внушителната катедрала Св. Йоан, изградена от рицарския орден още през XVI в. Бароковият интериор на катедралата ще Ви плени, най-голямото и богатство се намира в параклиса, където може да се види едно от най-прочутите произведения на гениалния Караваджо - „Обезглавяването на Йоан Кръстител“. Обиколката включва и минаване покрай Двореца на Великия магистър, който днeс е резиденция на малтийския президент, двореца „Casa Rocca Picola” - частно имение, което впечатлява с пищността и богатството на интериора на повече от 50-те си стаи. Връщане вечерта в хотела в Сиракуза. Нощувка.
7 ден Катания - Етна - Таормина
Закуска. Отпътуване по маршрута. Първа спирка и туристическа програма в Катания - вторият по големина град в Сицилия и родно място на композитора Винченцо Белини. Продължаване за вулкана Етна - единственият активно действащ вулкан на нашия континент. С автобуса се спира на височина 1900 м, откъдето поне за малко посетителите могат да се докоснат до величието му и да направят снимки. Вечерта настаняване в хотел на крайбрежието на Таормина - място за почивка още на древните гърци и римляни, а днес един от най-красивите градове в цяла Италия. Вечеря. Нощувка.
8 ден Таормина
Закуска. Туристическа обиколка: Гръцкият Театър (III в. пр. Хр.) - вторият по големина в Сицилия, Дворецът Корвая (построен през XII в. от черна лава и бял камък), Римският театър, главната улица Умберто, простираща се от Порта Месина до Порта Катания, Часовниковата кула, Катедралата. Следобед свободно време за разходка и плаж. Вечеря. Нощувка.
9 ден Месина - ферибот - вила Сан Джовани - Бари - София
Ранна закуска или сух пакет. Отпътуване за Месина за фериботната връзка с Вила Сан Джовани. Продължаване за Бари. Трансфер до летище за полет на RYAN AIR Бари - София в 17.50 ч. Кацане на аерогара София в 20.05 ч.

 

Цената включва:
 • самолетен билет на RYAN AIR София - Бари - София с включени летищни такси
 • трансфер летище - хотел - летище
 • 1 брой чекиран багаж до 10 кг с размери 55 x 40 x 20 см
 • 1 безплатен ръчен багаж, който да се побира под седалката (дамска чанта или малка раница) с размери 40 x 20 x 25 см
 • транспорт с автобус по време на туристическата обиколка
 • 8 нощувки със закуски в хотели 3*, от които:
 • 1 - в Бари
 • 1 - в района на Чефалу
 • 1 - в Палермо
 • 1 - в Агридженто
 • 2 - в Сиракуза/Ното/околности
 • 2 - в Таормина/околности/района на Маскали
 • 4 вечери
 • фериботни билети Вила Сан Джовани – Месина – Вила Сан Джовани
 • туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута
 • водач от агенцията (от 2-ри до 9 ден вкл.)
Цената не включва:
 • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата
 • екскурзията с ферибот до остров Малта - 115 евро при мин. 20 туристи, която включва организиран трансфер с автобус до/от Поцало, фериботен билет Поцало - Ла Валета - Поцало и пешеходна обиколка на Валета с водача на групата (изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет)
 • PCR тест според актуалните условия за пътуване
Други:
  мед. застраховка с покритие 10 000 EUR10 лв., над 65 г. – 20 лв., над 75 г. – 40 лв.
  доплащане за чекиран багаж до 20 кг –~20 EUR в двете посоки /доплащането ще бъде актуализирано към момента на прибавянето на багажа, препоръчително е да бъде направено при сключване на договора/. По желание доплащане и за избор на места, тъй като настаняването в самолета е на случаен принцип
  единична стая 320 лв.
  при недостигнат мин.брой от 30 туристи и при записани не по – малко от 25 тур./общо за самолетен и автобусен вариант/ – 95 лв.
  градска такса в хотелите в Италия ~1.50 -3 EUR на турист на ден (заплаща се директно на рецепция.
  Намаление за: дете до 18 год. с двама възрастни на допълнително легло – 100 лв.
  Намаление за: дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 50 лв.


Оферта № Е11993Powered by webdesign