Дестинации

ШРИ ЛАНКА – обиколка + 8-дневна all inclusive почивка ! Групово и гарантирано пътуване с водач! Имаме жена за комбинация!

Екскурзия ШРИ ЛАНКА – обиколка + 8-дневна all inclusive почивка ! Групово и гарантирано пътуване с водач! Имаме жена за комбинация! - 14 дни/ 11 нощувки / 11 закуски / 3 вечери/ 8 ALL INCLUSIVE
ШРИ ЛАНКА – обиколка + 8-дневна all inclusive почивка ! Групово и гарантирано пътуване с водач! Имаме жена за комбинация!
ШРИ ЛАНКА – обиколка + 8-дневна all inclusive почивка ! Групово и гарантирано пътуване с водач! Имаме жена за комбинация!
ШРИ ЛАНКА – обиколка + 8-дневна all inclusive почивка ! Групово и гарантирано пътуване с водач! Имаме жена за комбинация!
ШРИ ЛАНКА – обиколка + 8-дневна all inclusive почивка ! Групово и гарантирано пътуване с водач! Имаме жена за комбинация!
София - Доха - Коломбо – Сигирия – Полонаруа – Дамбула – Канди – Пинавела – Бентота – Гал - Коломбо – Доха - София

14 дни/ 11 нощувки / 11 закуски / 3 вечери/ 8 ALL INCLUSIVE
от 4265.00 лв.

 


Програма
1 ден София – Доха
Отпътуване от София в 12.25 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в Доха в 18.05 ч. Излитане за Коломбо в 19.35 ч.
2 ден Коломбо – Хабарама
Кацане в 02.55 ч. на летището в Коломбо. Посрещане от местния партньор, трансфер до Хабарама. Настаняване в хотел около 09.30 ч. Свободно време за почивка или възможност да релаксирате в някой от уникалните възстановителни СПА центрове както в хотела, така и извън него! Вечеря. Нощувка.
3 ден Сигирия – Полонаруа
Закуска. Рано сутринта се предвижда посещение на Сигирия - древен археологически комплекс, където са намерени останки от дворец, датиран от V в. Сигирия впечатлява и с 200-метровия скален блок, който се издига над комплекса и е създаден от магмата на застинал вулкан. За ентусиастите предстои изкачване по стръмни стълби, които отвеждат до върха на скалата, от която се разкрива красива гледка. Продължаване за Полунаруа – втория по значение археологически комплекс в Шри Ланка. Древен градски център, създаден още през XVI в. и превърнат във важен селскостопански и търговски център. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден Дамбула – Канди
Закуска. Посещение на Скалния храм в Дамбула (UNESCO). Храмът, вграден в скалата, е създаден още през III в. и е едно от най – значимите будистки светилища в Шри Ланка. Отпътуване за Канди. Предвиждат се попътни посещения на градина за екзотични подправки, в която се отглеждат канела, кардамон, черен пипер и др., както и на фабрика за батик – древен способ за оцветяване на тъкани и други материи, при който се използват восък и различни органични багрила и накрая разходка из Кралската Ботаническа Градина. Пристигане във втория по големина град на острова. Вечерна разходка в Канди (UNESCO) - последната столица на синхалските крале, която през 1815 г. преминава в английски ръце. Градът е важно религиозно средище, в което се намира една от най - важните будистки реликви – Храмът на зъба на Буда. По време на церемонии, когато зъбът се излага на показ, е поставян върху златен лотос, защото според преданието е открит в Индия върху лотосов цвят. Посещение на бижутерийна галерия и на шоу-представление с традиционни танци. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден Канди – Пинавела – Бентота
Закуска. Отпътуване за Бентота с попътна спирка в приюта за слонове в Пинавела. Резерватът за осиротели слончета е създаден през 1975 г. с цел да приютява изоставени или ранени слонове. В момента на територията на резервата живеят около 100 слона, от които 25 са новородени. Пристигане в района на Бентота и настаняване в хотел на база ALL INCLUSIVE. Нощувка. Бентота се намира на юг от столицата Коломбо, в югозападната част на острова и е считана за най- красивия курортен район на страната. Плажовете с бял пясък, тропическата растителност и тюркоазено сините води на Индийския океан са гаранция за едно незабравимо изживяване.
6 ден Бентота – Балапития - Гал
Закуска. Отпътуване за Балапития – крайбрежен град, намиращ се в южната част на острова, където с лодка ще можете да се насладите на красивата река Маду Ганга и ще минете през приказни селца, както и през някои от 23-те острова в реката, преди да се върнете обратно, за да продължите към Гал. По пътя ще имате възможност да посетите ферма за костенурки. Пристигане в Гал и туристическа обиколка на града, включваща Холандското пристанище, старата Холандска къща, Морския музей и др. Връщане в Бентота. ALL INCLUSIVE. Нощувка.
7 ден Бентота
Свободно време за плаж и почивка. Възможност в един от дните за екскурзия до Мириса, на южния бряг на острова за наблюдаване на китове, делфини и морски бозайници - разположена на ALL INCLUSIVE. Нощувка.
8 ден Бентота
Свободно време за плаж и почивка. ALL INCLUSIVE. Нощувка.
9 ден Бентота
Свободно време за плаж и почивка. ALL INCLUSIVE. Нощувка.
10 ден Бентота
Свободно време за плаж и почивка. ALL INCLUSIVE. Нощувка.
11 ден Бентота
Свободно време за плаж и почивка. ALL INCLUSIVE. Нощувка.
12 ден Бентота
Свободно време за плаж и почивка. ALL INCLUSIVE. Нощувка.
13 ден Бентота - Коломбо
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. ALL INCLUSIVE. Късно освобождаване около 16.30 ч. Отпътуване от хотела към столицата Коломбо и начало на панорамна обиколка за придобиване на впечатления от града, минавайки покрай английския форт, служил дълго като седалище на английската администрация на острова, крайбрежната улица, както и площада на Независимостта. Свободно време за вечеря. Трансфер до летището в Коломбо за полет до Доха в 02.45 ч.
14 ден Коломбо - Доха – София
Закуска. Кацане в Доха в 05.30 ч. Полет за София в 07.10 ч. Кацане на аерогара София в 11.25 ч.




Цената включва:
  • международен самолетен билет София – Доха - Коломбо – Доха - София, летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 30 кг, 11 нощувки със закуска в хотели, от които, 2 – в Хабарама в хотел 5*, 1 – в Канди в хотел 5*, 8 – в Бентота в хотел 4*+, 3 вечери, 8 ALL INCLUSIVE, всички трансфери по програмата, местни екскурзоводи с превод на български от водача на групата, всички входни такси за посочените обекти, туристическа програма на български език, посещение на резервата за слонове в Пинавела, кралската ботаническа градина в Канди, бижутерийна галерия, еднодневна екскурзия до Балапития и Гал с посещение на ферма за костенурки, водач-представител от агенцията по време на цялото пътуване, рано настаняване в хотела в Хабарама, късно освобождаване на хотела в Бентота, водач - преводач от агенцията, медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR за туристи до 69 г., PCR тестове по време на престоя в Шри Ланка в случай, че са необходими.
  • Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.65 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Цената не включва:
  • бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите, такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите, лични разходи.
Други:
    Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.65 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
    Доплащане за: медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR за туристи над 70 г. - 45 лв.
    виза за Шри Ланка – 35 USD (подава се и се плаща предварително, но се полага се на място при влизане в страната)
    бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 30 EUR /заплащат се с основния пакет/
    единична стая – 950 лв.
    екскурзия до Мириса /цената ще бъде допълнително предоставена/.
    Примерни хотели, предвидени по програмата:CINNAMON LODGE HOTEL 5* в Хабарама или подобен, JETWING KANDY GALLARY – LUXURY HOTEL 5* или подобен, AVANI HOTEL 4*+ или подобен в Бентота.
    Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 12 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат мин. брой туристи: 20 дни преди началната дата
    Начин на плащане: 1-ви депозит – 500 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване.Анулации и неустойки:
    До 55 дни преди заминаване – без неустойка
    От 54 ден до 40 ден преди заминаване в размер на 300 лв.
    От 39 ден до 21 ден преди заминаване в размер на 700 лв.
    От 20 дни до датата на заминаване – пълния размер на пътуването.
    Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 30 дни преди заминаване.
    Анулации и възстановяване на суми: При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
    При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Лев Инс“
    При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
    Медицински и здравни изисквания: Пътуването е без задължителни имунизации; за медицинските изисквания, процедури или препоръки, касаещи влизането и престоя в Шри Ланка ще бъдете допълнително информирани
    Пътуването не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност заради пешеходните обиколки, както и че използваните транспортни средства не притежават специално оборудване за тези цели.
    Необходими документи: международен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на връщане.
    Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11978



Powered by webdesign