Дума сафари в саваната на ТАНЗАНИЯ - индивидуални пакетни предложения за 2022 г. с възможност за почивка на остров ЗАНЗИБАР

Екскурзия Дума сафари в саваната на ТАНЗАНИЯ - индивидуални пакетни предложения за 2022 г. с възможност за
почивка на остров ЗАНЗИБАР 
 - 6 дни/ 4 нощувки/ 4 обяди/ 4 вечери
Дума сафари в саваната на ТАНЗАНИЯ - индивидуални пакетни предложения за 2022 г. с възможност за
почивка на остров ЗАНЗИБАР
Дума сафари в саваната на ТАНЗАНИЯ - индивидуални пакетни предложения за 2022 г. с възможност за
почивка на остров ЗАНЗИБАР
Дума сафари в саваната на ТАНЗАНИЯ - индивидуални пакетни предложения за 2022 г. с възможност за
почивка на остров ЗАНЗИБАР
Дума сафари в саваната на ТАНЗАНИЯ - индивидуални пакетни предложения за 2022 г. с възможност за
почивка на остров ЗАНЗИБАР
София – Килиманджаро – Карату - Национален парк Тарангире – Национален парк Маняра – Нгоронгоро кратер – Карату – Аруша/ Килиманджаро - София

6 дни/ 4 нощувки/ 4 обяди/ 4 вечери
от 2975.00 лв.

 


   

  Посочените дати са примерни. Всеки турист следва да избере сам периода или датата на отпътуване при изпращане на своето запитване.

  По желание на клиента е възможно удължаване на програмата с почивка на остров Занзибар или на остров Кендва и остров Матемве, част от архипелага

   

  Кендва се намира на Северозападния бряг на Унгуджа или най-големия остров от архипелага съставляващ Занзибар. Това крайбрежие е известно с финия бял пясък и кристално чистите си тюркоазени води. Кендва привлича туристи и с фактът, че на западното крайбрежие на острова почти не се чувстват изменения в нивото на водата по време на прилив и отлив, а тук са разположени и някои от най-луксозните хотели в Занзибар.

   

  Или

   

  Матемве е крайбрежие живописно разположено между зеленината на тропическите гори и топлите лазурни води на Индийския океан. Плажът на Матемве е последният пясъчен плаж на Източното крайбрежие на острова, преди брегът да премине в стръмни скални формирования. Тук островът е слабо населен и застроен и избралите тази част на Занзибар могат да се насладят на абсолютен отдих и пълно откъсване от напрегнатото ежедневие. Намиращият се наблизо Атол Мнемба предлага невероятни изживявания за любителите на гмуркането.

   

Програма
1 ден София - Килиманджаро
Полет за Килиманджаро с избрана от клиентите авиокомпания от аерогара София.
2 ден Килиманджаро – Карату (трансфер около 2.5 часа)
Кацане на летище Килиманджаро, Танзания. Посрещане на летището и трансфер до района на Карату. Ако времето позволява, ще има време за отдих на някой от местните пазари, където може да се закупят сувенири. Обяд. Следва настаняване в хотел Marera View Lodge. Вечеря. Нощувка. Карату е малко, пъстроцветно градче, което се е превърнало в популярна спирка при посещението на световно известните природни паркове намиращи се в района. Освен сафарита в близките резервати, селището предлага на посетителите си най-разнообразни занимания като посещение на колоритния местен пазар, дегустация на бира в местна бирария, трекинг по склоновете на Нгоронгоро в търсене на водопади и пещери, както и посещение на автентично селище на местните Масаи.
3 ден Карату – Национален парк Тарангире
Закуска. Начало на полудневно сафари в парка Тарангире (с включен сух пакет за обяд). Създаден през 70-те години на двадесети век, паркът е сред най-големите в Танзания. Макар и да отстъпва като популярност на Нгоронгоро и Серенгети, той ще ви омагьоса с красотата и разнообразието на своята природа. Великолепно е съчетанието от високи на 2000 метрови гранитни хребети, редуващи се със затревени равнини, сухи речни корита, блатисти райони и разбира се долината на едноименната река Тарангире, която дава името си на парка, а през сухия сезон се превръща в магнит за дивите животни. Тук могат да се видят стада от слонове, зебри, антилопи, газели, импали, като и да се срещнат хищници като лъвове и хиени. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден Карату - Национален парк Маняра
Закуска. Отпътуване за Национален парк Маняра, разположен на бреговете на едноименното езеро и начало на полудневно сафари. В първият си досег с дивата природа на Африка ще имате възможност да видите шумни стада от понякога агресивните павиани, пасящи зебри и слонове. При повечко късмет, може да се натъкнем и на покатерили се в клоните на някое дърво представители на лъвски прайд. Паркът е единственото място, на което големите котки предпочитат да се излежават в короните на дърветата, а не под тях. Водите на езерото Маняра пък са дом на десетки видове прелетни птици, сред които и розовото фламинго. Програмата предвижда обяд/пикник по време на сафарито. След незабравимите първи впечатления от един от най-известните паркове на Танзания връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден Карату – Нгоронгоро кратер
Закуска. Начало на сафари с включен обяд/пикник в кратера Нгоронгоро. Разположен в най-голямата, незалята калдера на угаснал вулкан в света, резерватът е едно от най-добрите места за наблюдение на богатия животински свят на Африка. Пътят отвежда до ръба на кратера на височина от над 2200 м, откъдето се разкриват незабравими гледки към обширната долина, сгушена в кратера на угасналия преди около 250 хил. години вулкан. След кратка пауза, в която величествената гледка ще се запечата трайно в съзнанието и фотоапаратите на всички пътуващи, ще се спуснем надолу към долината, където пред очите ни ще се разиграят сцени, които сме свикнали да виждаме само в документални филми. Над 25 000 индивида от различни животински видове могат да се срещнат в долината като най - интересни сред тях са изключително редките черни носорози, хипопотами, различни видове антилопи, африкански биволи, петнисти хиени и почти затворената популация от лъвове, които живеят в района на кратера. Важна част от живота в района на Нгоронгоро са и масайските племена, чиито представители водят начин на живот, застинал във времето Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден Карату – Аруша или Килиманджаро
Закуска. Отпътуване към летището в Килиманджаро за полет към дома или за летището в Аруша, ако сте избрали да удължите програмата си с незабравими мигове на белите плажове на Занзибар.
Цената включва:
 • 4 нощувки, от които 4 – в Marera View Lodge 4**** в Карату, 4 закуски, 4 обяда, 4 вечери, всички трансфери по програмата, транспорт с джипове Land Cruiser или Land Rover по време на сафаритата, включени входни такси за парковете Тарангире, Маняра и Нгоронгоро, бутилка вода на ден по време на трансферите с джип и по време на сафаритата, местни професионални водачи на английски език, застраховка AMREF Flying Doctors.
Цената не включва:
 • бакшиши за шофьори, екскурзоводи и пиколи, напитки по време на храненията, PCR тест в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.
Други:
  Намаление за: при група от 3 пътуващи – 410 лв. на турист
  при група от 4-7 пътуващи – 625 лв. на турист
  дете до 12 год. с 2-ма възрастни в стая – 395 лв.
  младеж до 16 години – 165 лв.
  Доплащане за: единична стая – 125 лв.
  медицинска застраховка
  международен полет
  по време на Коледните и Новогодишни празници, за периода от 24.12.-31.12. – 20 лв. на вечер на турист.Предвидени хотели:
  Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.90 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.
  Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи
  Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
  Необходими документи за виза за Танзания: международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца към крайната дата на екскурзията и поне 2 свободни страници за полагане на виза. Визата за Танзания е с валидност 90 дни от датата на издаване. Полага се на летището при влизане в страната. Цена: 50 USD. Няма санитарни и медицински изисквания за посещанието на Танзания /не се налага ваксинация/.
  Начин на плащане: депозит – 50% от пакетната цена, доплащане – до 50 дни преди отпътуване.
  Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
  Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус • джип


Оферта № Е11827Powered by webdesign