Дестинации

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ и СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ – сбъдната мечта и недовършена история! ПРОГРАМА ЗА ПОЧИВНИТЕ ДНИ ЗА 3-ТИ МАРТ!

Екскурзия СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ и СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ – сбъдната мечта и недовършена история! ПРОГРАМА ЗА ПОЧИВНИТЕ ДНИ ЗА 3-ТИ МАРТ! - 4 дни / 3 нощувки / 3 закуски/ 2 вечери/ дегустация на 5 марки вина във винарска изба Тиквеш
СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ и СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ – сбъдната мечта и недовършена история! ПРОГРАМА ЗА ПОЧИВНИТЕ ДНИ ЗА 3-ТИ МАРТ!
СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ и СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ – сбъдната мечта и недовършена история! ПРОГРАМА ЗА ПОЧИВНИТЕ ДНИ ЗА 3-ТИ МАРТ!
СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ и СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ – сбъдната мечта и недовършена история! ПРОГРАМА ЗА ПОЧИВНИТЕ ДНИ ЗА 3-ТИ МАРТ!
София – Кавадарци - Битоля – Прилеп – Крушево – Кастория - Лутраки Позар - Солун – София

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски/ 2 вечери/ дегустация на 5 марки вина във винарска изба Тиквеш
от 337.00 лв.

 


Програма
1 ден София – Кавадарци - Битоля
Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. „Ал. Невски" по маршрут Благоевград - Сандански – Петрич – ГКПП Златарево - Битоля. Попътна спирка в Кавадарци - град на виното и домашната жълта гроздова ракия. Дегустация на 5 марки вина във винарска изба Тиквеш, най - голямата на Балканския полуостров. Продължаване за Битоля - втори по големина град в Северна Македония, разположен в южната част на долината Пелагония, заобиколен от планините Баба (Пелистер) и Нидже, където преминава и буйната планинска река Драгор. Основан от Филип II Македонски, той и е един от най - старите градове. Името на града произхожда от старославянската дума Orbitel, означаваща обител (манастир), заради многобройните манастири и църкви. С годините, когато се забравя значението на думата, „о"-то отпада и така се стига до днешна Битоля. В периода 1016-1018 г. Битоля е столица на България. Впечатляващи в града са няколкото църкви, както и паметници от османския период. Битоля е сред градовете, които са пример за мирното съжителстване на различните религиозни групи. Кратка пешеходна разходка: католическата църква Св.Богородица, Бялата джамия, строена от прочутия майстор Синан, храма Св. Димитър Мироточиви Чудотворец, Часовниковата кула (Саат кула) – символ на града, старата чаршия (безистена). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ден Битоля – Прилеп – Крушево – Битоля
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане. Отпътуване за Прилеп - четвъртият по големина град в Република Северна Македония. Наричан е още Градът на Марковите кули, защото се намира в близост до впечатляваща средновековна крепост - цитадела на легендарния герой Крали Марко. Прилеп е известен и като градът на тютюна, тъй като в този район тютюнопроизводството е основен отрасъл. В града се намира и уникалният за Балканите Институт по тютюна, със специализиран музей. Прилеп е мястото, където се произвежда една от най - хубавите македонски марки бири. Тук се добива и най -качественият бял мрамор в страната. Градът е основан върху руините на древния град Стибера. За първи път се споменава под името Прилеп през 1014 г. В периода от 1371 до 1395 г., по времето на крал Марко Мърнявчевич (Крали Марко), градът е столица на държавата му. Следва ешеходна разходка: старата градска чаршия с часовниковата кула, паметника на Александър Македонски. Според местните предания, именно тук през 1014 г. цар Самуил посреща ослепените си войници след битката при с.Ключ, получава сърдечен удар и умира. Продължаване за Крушево - малък планински град в подножието на Бушева планина, Пелагонийския регион в западната част на Република Северна Македония. Разположен на 1350 м. надморска височина, той е най –високият град на Балканския полуостров и най-известният зимен курорт в страната. Богат на култура и традиции, Крушево е невероятна дестинация както за почивка, така и за забавления. Градът е построен амфитеатрално. Къщите и сградите са в традиционен крушевски стил, като по - голямата част от тях са запазeни в автентичния им вид. Многобройните тесни калдъръмени улички се наричат „сукаци“ и водят до сърцето на града. Там се намира чаршията, на която се помещават дюкяни, кафенета и ресторанти. По желание - да опитаме невероятната македонска скара, както и неповторимия асортимент на вина от лозарските региони на Тетово, Кичево, Охрид, Прилеп, Битоля и Преспа. Топено сирене на дъска, крушевско гърне, тавче на гравче и айвар и още известният крушевски локум с орехи и крушевските целувки... Ако времето позволява разходка до манастира Св. Преображение ,който се намира в местността Ручало, на повече от 1700 метра надморска височина. Разрушен през ХIX век и възобновен отново през 1986 година, манастирът е известен най - вече с това, че се смята за втори дом на популярния македонски певец Тоше Проески. На връщане към Битоля фото-пауза на Мечкин камен – мястото, на което се е провела решаваща битка за изхода на Илинденско Преображенското въстание. Връщане в хотела в Битоля. Празнична вечеря с жива музика. Нощувка.
3 ден Битоля - Кастория - Лутраки Позар
Закуска. Отпътуване за Кастория - град в северозападната част на Егейска Македония, Гърция. Известен е с красивото си местоположение - на полуостров в Костурското езеро т. н.Орестиада, на 702 метра надморска височина и като център на кожухарството от византийско време и до днес. Неслучайно името му произлиза от гръцката дума κάστορας (касторас, „бобър“), тъй като търговията с кожата от тези животни е била важен елемент от икономиката на града. При пристигането следва пешеходна разходка в центъра на града. Някога в Кастория е имало 72 византийски и средновековни църкви, от които 54 са запазени и приблизително 140 големи къщи – всички архитектурни шедьоври от XVII и XVIII век, построени от камък и дърво – пример за архитектурата на късния византийски период. По желание разглеждане на Музея на византийската история, който е разположен на площад Дексаменис, манастира Панагия Мавриотиса, който се намира на края на полуострова, построена по времето на Алексий Комнин I (1081 – 1118 г.) По средата на южното крайбрежие е каменният площад Долцо, който е центърът на прочутия карнавал на града – Рагуцария. Това е тридневен карнавал, който започва на Богоявление, връхната му точка е на Ивановден и завършва на 8 януари. Интерес представлява и Акрополът на византийската крепост на Кастория – много близо до стените и до двете кули се издига един от най - важните византийски паметници – храмът Панагия Кубелидики. Следобед отпътуване за Лутраки Позар, простиращ на 7.2 хектара в красива местност. Това е земя на изобилие и естествена хармония. Тази уникална местност съчетава в себе си необуздаността и величието на природата: дефиле от скалисти планини, където тече река Топлица, която по пътя си образува малки водопади и плитки речни корита. Съчетанието от природната красота и целебните свойства на минералните извори в района, правят Лутраки един от най – популярните балнеоложки курорти в Гърция. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка и посещение на естествения спа център в района. На площ от около 70 кв.м, шест лечебни извора се срещат, за да създадат река с приказно красиви водопади. Половината от реката е студена, а другата половина е с температура от 37˚– феномен, който не се среща на друго място. Нощувка.
4 ден Лутраки Позар - Солун - София
Закуска. Отпътуване за Солун. Пристигане и кратка автобусна обиколка: крайбрежният булевард на Победата и прочутата Солунска митница, Бялата кула – символ на Солун, построена от Сюлейман Великолепни и служила през вековете като отбранителна кула и затвор, днес музей, паметникът на Александър Македонски – един от най-великите пълководци в историята, крепостта Ептапиргио - най-добре запазената част от крепостните стени на Солун, църквата Св. Димитър, в която се съхраняват мощите на светеца, Ротондата Св. Георги, Арката на император Галерий. Пешеходна разходка през площад Венизелос и главния площад Аристотел, на който са разположени най-известните солунски хотели, множество магазини и приятни кафенета. Свободно време за самостоятелно разглеждане, шопинг или обяд. Продължаване за България. Пристигане в София вечерта.




Цената включва:
  • транспорт с автобус, 3 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 2 – в Битоля, 1 – в Лутраки Позар, 2 вечери, от които 1 – с жива музика в Битоля, туристическа програма – посещение на Битоля, Кастория, Солун, разходка в Лутраки Позар, дегустация на 5 марки вина във винарска изба Тиквеш, медицинска застраховка на Групама Застраховане ЕАД с покритие 5000 EUR, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, еднодневната екскурзия до Прилеп и Крушево
Други:
    Доплащане за: единична стая - 75 лв.
    еднодневна екскурзия до Прилеп и Крушево – 39 лв. при мин. 20 туристи /заплаща се с основния пакет, цената включва транспорт и водач, входните такси се плащат отделно и на място/
    медицинска застраховка за туристи над 65 г. – 4.00 лв., над 75 г. – 12.00 лв.
    Намаление за: дете до 11.99 г. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 100 лв.
    3-ти възрастен – 45 лв.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни
    Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
    Използвани транспортни средства по програмата: • автобус


Оферта № Е11608



Powered by webdesign