Дестинации

МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ДВЕТЕ СТОЛИЦИ НА ВЕЛИКА РУСИЯ!

Екскурзия МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ДВЕТЕ СТОЛИЦИ НА ВЕЛИКА РУСИЯ!  - 8 дни / 7 нощувки / 7 закуски/ 5 обяда
МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ДВЕТЕ СТОЛИЦИ НА ВЕЛИКА РУСИЯ!
МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ДВЕТЕ СТОЛИЦИ НА ВЕЛИКА РУСИЯ!
МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ДВЕТЕ СТОЛИЦИ НА ВЕЛИКА РУСИЯ!
МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ДВЕТЕ СТОЛИЦИ НА ВЕЛИКА РУСИЯ!
София – Москва – влак - Санкт Петербург – високоскоростен влак Сапсан - Москва – София

8 дни / 7 нощувки / 7 закуски/ 5 обяда
от 2425.00 лв.

 


Програма
1 ден София – Москва
Излитане от аерогара София с редовен полет на BULGARIA AIR за Москва в 15.15 ч. Кацане на летище Шереметиево в Москва в 18.10 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка. Москва е тясно свързана с историческото развитие на държавата. Създаден през 1147 г. от Юри Дългоруки, градът постепенно се налага като един от най - важните административни, политически и икономически центрове на страната, като от XVI в. е и столица на страната. Днес разположеният на бреговете на р. Москва град, е най - големият в Руската федерация и втори по брой на населението в Европа. Градът днес съчетава впечатляваща историческа част и модерен икономически център, чиято модерна архитектура не отстъпва на лондонското сити.
2 ден Москва – Кремъл /с включен обяд/
Закуска. Начало на пешеходна обиколка на Кремъл (UNESCO) – сърцето на Москва (продълж. 4 часа), включваща Дворцовия площад, Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана, Успенския Събор, църквата Благовещение Богородично и Архангелския храм, където са погребани мнозина руски владетели. Посещение на Оръжейната палата, част от комплекса Голям Кремълски дворец. Тук се съхраняват корони от злато, брилянти и перли, скиптъри, художествени предмети, царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори, както и много ценни държавни реликви. Обяд. Следва пешеходна обиколка, включваща Червения площад с Мавзолея на Ленин, църквата – музей Св. Василий Блажени /с включена входна такса/, изградена през XVI в. в чест на превземането на град Казан от Иван Грозни, ГУМ, който е най – старият търговски център в Русия. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден Москва /с включен обяд/
Закуска. Начало на панорамната обиколка на града с автобус и местен екскурзовод (продълж. 6 часа), включваща Катедралната църква, посветена на Христос Спасител, проектирана след победата над Наполеон Бонапарт и превърнала се в един от символите на Руската православна църква, Московския Университет, Болшой театър и икономическото сърце на града – Московското сити. Обяд. Посещение на Третяковската галерия – огромна панорама на руското изобразително изкуство, жива и вълнуваща връзка с духовния свят и художественото майсторство на руския народ. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден Москва /с включен обяд и разходка с корабче/ - ВЛАК - Санкт Петербург
Закуска. Освобождаване на хотела. Разходка по Замоскворечието – най-стария район в централната част на Москва, намираща се на завоя на река Москва на юг от Кремъл. Разходка с корабче по реката – 2 часа. Обяд. Свободно време за разходка. Трансфер до ЖП гара Ленинградски. Пътуването продължава с нощен влак до Санкт Петербург. Нощувка в спален вагон в купе за 4-ма.
5 ден Санкт Петербург
Пристигане в Санкт Петербург и посрещане от местен екскурзовод на ЖП гарата. Закуска. Следва полудневна панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург, включваща историческия център (UNESCO) в различни стилове – от барок до неокласика, Невски проспект, Дворцовия площад, Исакиевския площад и Исакиевския събор с включена входна такса, църквата Възкресение Христово /включена входна такса/, Казански събор с Чудотворната икона на Божията майка. Разходка в района на Петропаловската крепост, чиито подземия са служели за убежище на руските императори /включена входна такса за Петропаловския събор/. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.
6 ден Санкт Петербург – Ермитажа – Петродворец /с включен обяд/
Закуска. Посещение на известния музей Ермитаж /основната сграда/. Основан през 1764 г. от императрица Екатерина Велика, Ермитажът е един от най – старите и най - големи музеи в света. Думата Ермитаж идва от френски и означава място за уединение или приют за отшелник. Именно като място за уединение на царското семейство и неговите близки, е използвана сградата на Зимния дворец, където били поставени 225 картини на известни европейски художници. От средата на XIX в. музеят е отворен за публиката, като днес Ермитажът съхранява над 3 милиона артефакта и най – богатата картинна колекция в света, включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо, Тиеполо и много други бележити майстори на четката. Обяд. Следва полудневна екскурзия до Петродворец. Петродворец е лятната резиденция на Петър Велики, намираща се на Финския залив на брега на Балтийско море, издигната по идея на самия Петър Велики, и разширяван впоследствие от неговите наследници. Често пъти комплексът е наричан „руският Версай”, но според много от посетителите му това сравнение е неправилно, защото по своя разкош и изящество Петродворец надминава своя френски съперник. Многобройните 176 фонтана, прекрасни паркове с позлатени статуи на божества и митологични герои, богатият великолепно декориран интериор, го превръщат в най – блестящия за времето си дворцов комплекс. Посещение с екскурзовод на български език на Големия дворец. Разглеждане на Нижний парк. Връщане в хотела. Нощувка.
7 ден Санкт Петербург – Царско село /с включен обяд/
Закуска. Полудневна екскурзия до Екатеринин дворец в Пушкино, някогашното Царско село. Външният вид на двореца поразява със своя разкош. Позлатените украшения проблясват върху синия фон на зданието. След парадното стълбище се разкрива величествена анфилада на залите. Наоколо са изложени вази от китайски и японски порцелан и картини на италиански майстори от XVII и XVIII в. Една след друга следват Кавалерската трапезария, Голямата зала – най – обширната и пищна в стил барок, Кехлибарената стая, Картинната зала, Парадният кабинет на Александър I. Посещението на дворцовия комплекс с местен екскурзовод на български език. Обяд в ресторант в града. Свободно врема за разходка, посещение на музеи или за последни покупки. По желание и срещу допълнително заплащане разходка с корабче по р. Нева (~1 час), започваща от няколко места на бул. Невски проспект. От корабчето може да се насладите на забележителната архитектура на сградите, които се простират от двете страни на р. Нева и вливащите се в нея канали - най – голямата православна църква Исакиевски Събор, Петропавловската крепост, Зимният дворец, Търговската палата и великолепната църква Възкресение Христово. Нощувка.
8 ден Санкт Петербург – ВИСОКОСКОРОСТЕН ВЛАК - Москва
Закуска. Трансфер до ЖП гарата, откъдето се продължава с високоскоростния влак Sapsan за Москва. Пътуването продължава ~4 ч., като максималната скорост, която се достига е до 250 км в час. Пристигане в Москва. Трансфер до летище Шереметиево за полет до София в 19.05 ч. Кацане на аерогара София в 22.00 ч.




Цената включва:
  • самолетен билет на авиокомпания BULGARIA AIR София – Москва – София, летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см, 6 нощувки със закуска, от които 3 – в Москва в хотел 3***+, 3 – в Санкт Петербург в хотел 4****, 1 нощувка в спален вагон в купе за 4-ма, втора класа, на горен кушет + 1 закуска при пристигането, 5 обяда, билет за високоскоростния влак Sapsan Санкт Петербург - Москва – място във втора класа, всички трансфери от летище – хотел – летище, всички трансфери от/до жп гарите в Москва и Санкт Петербург, обиколка на Москва с автобус и екскурзовод на български език с посещение на Оръжейната палата, пешеходна обиколка на Кремъл, входна такса за музей Св. Василий Блажени, входна такса за църквата Възкресение Христово, посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език, разходка с корабче по река Москва, обиколка на Санкт Петербург с автобус и екскурзовод на български език, полудневно посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език и включена входна такса за основното крило, полудневна екскурзия до Петрохоф с включена входна такса и беседа на екскурзовод на български език, входна такса за Исакиевския събор, входна такса за Петропаловския събор, полудневна екскурзия до Екатеринин дворец в Царско село с включена входна такса и беседа на екскурзовод на български език, местни екскурзоводи на български език за обиколката на Санкт Петербург и Москва, слушалки по време на екскурзионната програма, водач - преводач от агенцията.
Цената не включва:
  • входните такси за туристическите обекти и музеи извън включените в пакетната цена, разходката с корабче по р. Нева.
Други:
    Доплащане за: единична стая за хотелското настаняване – 425 лв.
    медицинска застраховка с покритие 30 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД – 20 лв., над 65 г. – 40 лв., над 75 г. – 80 лв.
    туристическа входна виза за Русия за групови пътувания, се издава задължително от Руски визов център без лично явяване. Такса за издаване на визата – 120 лв. + такса подготовка на документи 20 лв.
    при недостигнат мин.брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 тур. – 55 EUR
    настаняване на долен кушет в спален вагон, втора класа, купе за 4-ма – 45 лв. на турист
    настаняване в спален вагон в купе за 2-ма, първа класа – 125 лв. на турист
    Намаление за: дете до 11.99 г. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 150 лв.
    3-ти възрастен на допълнително легло – 40 лв.
    Примерни хотели: хотел Cosmos 3***+ в Москва или подобен (https://www.hotelcosmos.ru/) – настаняване в стандартни реновирани стаи, Azimut Hotel Saint-Petersburg 4**** в Санкт Петербург или подобен (https://azimuthotels.com/Russia/azimut-hotel-saint-petersburg/) – настаняване в стандартни стаи.
    Парична единица на Русия: 100 RUB = ~2.85 лв.
    Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат мин. брой туристи: 20 дни преди началната дата.
    Необходими документи: ксерокопие на задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване с 2 празни страници за полагане на визата, 1 цветна снимка 3.5/4.5 см в пълен анфас, актуална и на чисто бял фон, без затъмнени очила, шапки, шалове и украшения, попълнен формуляр от Консулството, като туристите предоставят необходими данни за попълване му. Туристическата агенция съдейства при подготовката на документите и кандидатстване. Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
    Транспортни средства по програмата: самолет, автобус и влак
    Начин на плащане: депозит – 700 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
    Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.


Оферта № Е11589



Powered by webdesign