ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ – близка и непозната! Собствен транспорт!

Екскурзия ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ – близка и непозната! Собствен транспорт!  - 4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери
ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ – близка и непозната! Собствен транспорт!
ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ – близка и непозната! Собствен транспорт!
ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ – близка и непозната! Собствен транспорт!
ВЕЛИКДЕН В АЛБАНИЯ – близка и непозната! Собствен транспорт!
София – Елбасан - Дуръс – Тирана – Круя - манастира Арденица - Берат – Дуръс – Охрид – София

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери

от 239.00 лв.

 


    Добре дошли в Албания! Албания е разположена на стратегическо място на Балканския полуостров, на важен кръстопът, водещ от Северна Италия до Константинопол, столицата на света по времето на Византийската империя, а по–късно Истанбул. По тази причина множество завоеватели са минали по тези земи, оставайки следи от своята култура, които са видими и до днес. В сърцето на Средиземно море, на Адриатическо и Йонийско море, Албания се превръща в еднa от най–интересните дестинации в света. Все още непокътната от глобализацията, туристите ще бъдат вдъхновени от невероятна смесица от култури и цивилизации, което прави тази страна уникално място за посещение.

Програма
1 ден /17.04.2020 г./ София – Елбасан - Дуръс
Отпътуване за Тирана. Възможност за кратка спирка в Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх“ на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Пристигане и настаняване в хотел FAFA PREMIUM – 4**** http://fafa.al/web/fafapremium/) в курортния град Дуръс. Вечеря. Нощувка.
2 ден /18.04.2020 г./ Дуръс - Тирана – Круя – Дуръс
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание до Круя и Тирана. При налични свободни места в автобуса, с който пристига групата от България, тръгнала с автобус, възможност за допълнителна екскурзия Тирана – Круя – Дуръс срещу допълнително заплащане. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег и посещение на Цитаделата Скендербег - едно от най – забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. На връщане спирка за разходка в крайбрежния албански град Дуръс, в който се откриват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани. Връщане в хотела. Вечеря с музика. Нощувка.
3 ден /19.04.2020 г./ Дуръс – Арденица - Берат - Дуръс
Закуска. ВЕЛИКДЕН. Възможност за екскурзия до манастира Арденица и Берат – при налични свободни места в автобуса, с който пристига групата от България, тръгнала с автобус, възможност за екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до манастира Арденица и град Берат. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица, за да запалим свещичка за здраве. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаане за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение със своята идентичност и култулно наследство е един от най–интересните градове в Албания. Посещение на крепостта и на някои от старите джамии и църкви. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.
4 ден /20.04.2020 г./ Тирана – Охрид – София
Закуска. Отпътуване за България. Възможност за кратка спирка за кратка разходка (прошетка на македонски) и за кафе пауза в Охрид. Пристигане в София.
Цената включва:
 • 3 нощувки със закуски вхотел FAFA PREMIUM - 4****, 3 вечери, едната вечеря с музика, мед.застраховка с покритие 5 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД, водач от агенцията.
Цената не включва:
 • при налични свободни места в автобуса, екскурзия до Тирана и Круя – 15 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място); при налични свободни места в автобуса, екскурзия до манастира Арденица и Берат – 20 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място).
Други:
  Информация за входните такси на музеите: Круя - Музей Скендербег - 200 ALL, Етнографски музей – 300 ALL, Дуръс – амфитеатърът – 500 ALL, Тирана – Национално исторически музей - 200 ALL, музей Онуфри в Берат – 200 ALL, крепостта в Берат – 100 ALL.
  Парична единица на Албания: ALL (леки), 1.00 EUR = ~ 136 ALL
  Доплащане за: единична стая – 120 лв.
  Намаление за: дете от 0-04.99 г. с двама възрастни в стая – 155 лв.
  дете от 06-11.99 г. с двама възрастни в стая - 75 лв.
  3-ти възрастен – не ползва намаление /същата пакетна цена като на турист в двойна/.
  ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ FAFA PREMIUM 4****: Хотел FAFA premium – 4**** (http://fafa.al/web/fafapremium/): Хотелът е разположен в курортната част на Дуръс, на първа линия на брега на Адриатическо море, разполага със собствен частен плаж. Стаите са с изглед към морето или към сушата и напълно оборудвани с климатик, минибар, сейф, LCD телевизор, ключ-карта и сешоар. На територията на хотела са разположени два ресторанта, предлагащи местна и интернационална кухня, открит плувен басейн с мокър бар, спа център, детски клуб, паркинг и др. Eлегантност и комфорт в модерен стил.
  Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
  Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
  Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
  Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.


Оферта № Е11316Powered by webdesign