Дестинации

АЛБАНИЯ – близка и непозната! Организиран транспорт!

Екскурзия АЛБАНИЯ – близка и непозната! Организиран транспорт!    - 4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери
АЛБАНИЯ – близка и непозната! Организиран транспорт!
АЛБАНИЯ – близка и непозната! Организиран транспорт!
АЛБАНИЯ – близка и непозната! Организиран транспорт!
АЛБАНИЯ – близка и непозната! Организиран транспорт!
София – Елбасан - Дуръс – Тирана – Круя - манастира Арденица - Берат – Дуръс – Охрид – София

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери

от 319.00 лв.

 


      Добре дошли в Албания! Албания е разположена на стратегическо място на Балканския полуостров, на важен кръстопът, водещ от Северна Италия до Константинопол, столицата на света по времето на Византийската империя, а по–късно Истанбул. По тази причина множество завоеватели са минали по тези земи, оставайки следи от своята култура, които са видими и до днес. В сърцето на Средиземно море, на Адриатическо и Йонийско море, Албания се превръща в еднa от най–интересните дестинации в света. Все още непокътната от глобализацията, туристите ще бъдат вдъхновени от невероятна смесица от култури и цивилизации, което прави тази страна уникално място за посещение.

    ОТСТЪПКА - 80 лв. от пакетната цена за туристи със собствен транспорт!

Програма
1 ден София – Елбасан - Дуръс
Отпътуване в 06.30 ч. от пл. „Ал. Невски” в София. Транзитно пътуване през Македония. На път за Тирана ще чуете легенда за град Елбасан. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх“ на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Предвижда се кратка спирка за разходка в центъра на града. Пристигане вечерта и настаняване в хотел FAFA PREMIUM – 4**** (http://fafa.al/web/fafapremium/) в курортния град Дуръс. Вечеря. Нощувка.
2 ден Дуръс - Тирана – Круя – Дуръс
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, включваща туристическа обиколка на Круя – Тирана – Дуръс. Отпътуване за Круя – родното място на националния герой Скендербег и посещение на Цитаделата Скендербег - едно от най – забележителните съкровища в Албания. По желание посещение на Етнографския музей. Продължаване за Тирана. Столицата на Албания предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разходка из площад Скендербег - сърцето на града. Интерес представляват: паметникът на националния герой на Албания Герг Кастриоти Скендербег, Джамията на Етем бей, Часовниковата кула, Дворецът на културата и Националният исторически музей. На връщане спирка за разходка в крайбрежния албански град Дуръс, в който се откриват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден Дуръс – Арденица - Берат - Дуръс
Закуска. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до манастира Арденица и град Берат. Отпътуване за манастира Рождество Богородично в Арденица, за да запалим свещичка за здраве. Светата обител е съхранила духа на велико и достойно минало. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 г. Продължаане за Берат (UNESCO) - „градът на хилядите прозорци”, който със своето живописно разположение със своята идентичност и култулно наследство е един от най–интересните градове в Албания. Посещение на крепостта и на някои от старите джамии и църкви. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.
4 ден Тирана – Охрид – София
Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка за кратка разходка (прошетка на македонски) и за кафе пауза в Охрид. Пристигане в София около 23.00 ч.




Цената включва:
  • транспорт с автобус, 3 нощувки със закуски вхотел FAFA PREMIUM - 4****, 3 вечери, едната вечеря с музика – само за Великденската програма, входна такса за Албания, разходка в Елбасан и „прошетка“ в Охрид, мед.застраховка с покритие 5 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД, водач от агенцията.
Цената не включва:
  • екскурзията до Тирана и Круя – 15 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място), екскурзията до манастира Арденица и Берат – 20 EUR при мин. 25 туристи (в цената е включен транспорт, входните такси се заплащат отделно и на място). Изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет.
Други:
    Информация за входните такси на музеите: Круя - Музей Скендербег - 200 ALL, Етнографски музей – 300 ALL, Дуръс – амфитеатърът – 500 ALL, Тирана – Национално исторически музей - 200 ALL, музей Онуфри в Берат – 200 ALL, крепостта в Берат – 100 ALL.
    Парична единица на Албания: ALL (леки), 1.00 EUR = ~ 136 ALL
    Доплащане за: единична стая – 120 лв. – за дата на тръгване 17.04., 115 лв. – за дати 22.05. и 19.09.
    Намаление за: дете от 0-04.99 г. с двама възрастни в стая – 155 лв.
    дете от 06-11.99 г. с двама възрастни в стая - 75 лв.
    3-ти възрастен – не ползва намаление /същата пакетна цена като на турист в двойна/.
    ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ FAFA PREMIUM 4**** Хотел FAFA premium – 4**** (http://fafa.al/web/fafapremium/): Хотелът е разположен в курортната част на Дуръс, на първа линия на брега на Адриатическо море, разполага със собствен частен плаж. Стаите са с изглед към морето или към сушата и напълно оборудвани с климатик, минибар, сейф, LCD телевизор, ключ-карта и сешоар. На територията на хотела са разположени два ресторанта, предлагащи местна и интернационална кухня, открит плувен басейн с мокър бар, спа център, детски клуб, паркинг и др. Eлегантност и комфорт в модерен стил.
    Мин.брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат мин.брой туристи: 7 дни преди началната дата.
    Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
    Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
    Използвани транспортни средства по програмата: • автобус


Оферта № Е11314



Powered by webdesign